Ніяких компромісів з населенням: "Талібан" офіційно оголосив Афганістан ісламським еміратом

"Талібан" офіційно оголосив Афганістан ісламським еміратом

Радіальний рух "Талібан" офіційно оголосив про створення Ісламського Емірату Афганістан. При цьому таліби заявили, що мають намір сформувати хороші відносини з усіма країнами, повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву представника "Талібану" Забхуллы Муджахида.

"Декларація ісламського емірату Афганістан З нагоди 102-ї річниці незалежності країни від британського панування", — написав він у Twitter.

За його словами, "Талібан" має намір налагодити хороші дипломатичні і торговельні відносини з усіма країнами.

"Ми не говорили, що не хочемо мати справу з однією країною. Чутки про це не відповідають дійсності, і ми їх відкидаємо", - додав Муджахід.

Нагадаємо, Ісламський Емірат Афганістан був заснований ще в 1996 році, коли таліби захопили владу в країні в результаті громадянської війни, яка почалася в 1992 році. У 2001 році правління "Талібану" було повалено в результаті звинувачень у співпраці з терористичним угрупованням Аль-Каїда, чиї члени в той час переховувалися на території країни.

Зазначимо, "Талібан" стрімко захопило владу в Афганістані. Президент Ашраф Гані покинув країну. В цей момент він знаходиться в ОАЕ.

Нова військова допомога від Німеччини для України: "Улюблені подарунки" для окупантів

четвер, 9 травень 2024, 22:41

Німеччина спільно зі Сполученими Штатами Америки передасть Україні додаткові системи залпового вогню HIMARS. Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час спілкування з журналістами, передають Патріоти України. "Спільно з американцями...

"Це складна історія": 10-річна дівчинка запитала Туска, чому НАТО не відправить війська в Україну

четвер, 9 травень 2024, 22:15

Північноатлантичний Альянс не хоче відправляти свої війська в Україну, бо вважає, що це може призвести до ядерної війни. Про це сказав прем'єр-міністра країни Дональд Туск у розмові з 10-річною дівчинкою. Дитина запитала у нього, чи не можна відправити...