Ніяких шашликів, ніяких прогулянок з дітьми, ніякого транспорту на вулицях: Кличко оголосив новий етап надзвичайного стану в столиці

З понеділка громадським транспортом зможуть користуватись лише обмежено коло громадян зі спеціальними допусками

Мер Києва Віталій Кличко у суботу звернувся до мешканців столиці з новинами про непопулярні заходи через посилення карантину. Помилки зроблені під час зачитування тексту державною мовою, свідчать, що заява готувалась поспіхом, у мера не було часу для тренування, зазначають Патріоти України.

"Живемо у нових реаліях, яких багато людей, на жаль, досі не зрозуміли. Інфекція коронавірусу стрімко розповсюджується. А запровадженні обмежувальні заходи дотримуються далеко не всіма киянами та підприємствами.

Спілкуюся з багатьма колегами з інших країн, зокрема з мерією Уханю. Вчора отримали цілу книгу, рекомендації влади Уханю і китайських фахівців на основі їх досвіду зупинення розповсюдження вірусу. Ми їх вивчили.

Один із головних запобіжних моментів - суворе обмеження контактів між людьми, максимальна ізоляція по домівках", - сказав він.

Кличко сказав, що "в одного носія від 35 до 100 коло контактів". "Тому вірус і розповсюджується так швидко", - додав він.

"Мені зараз не до рейтингів, не до популізму. Головне - втримати ситуацію і втримати час, не дати вірусу охопити столицю", - продовжив Кличко.

"Заклики залишатися вдома означає залишатися вдома. Не треба влаштовувати шашлики в парках, вести дітей на дитячі майданчики, гуляти компаніями вулицями. Ваше здоров'я у ваших руках.

Якщо думаєте, що загроза вірусу - казка, якою вас лякають, подивіться будь-ласка відеокадри з Італії, де насправді відбувається жахлива трагедія.

Звертаюся ще раз до керівників установ та підприємств максимально перевести всіх працівників на дистанційну роботу", - звернувся мер Києва.

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...