"Ніяких вже квазіреспублік": Радник мера Маріуполя розповів, коли РФ планує юридичну анексію окупованих територій

Росія планує провести повну юридичну анексію окупованих територій до 1 вересня. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України.

За його словами, декілька важливих речей вказують на прискорення процесу анексії Донецької області, зокрема, Маріуполя, та інших регіонів Росією. Андрющенко акцентує, що Росія вже називає окуповані території своїми областями.

"Вчора міністр пропаганди молоді освіти росії у формі заяви розповів, як проводимуть освітній процес в школах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областях… Росії. Ніяких квазіреспублік і сателітів. Ніхто вже не ховається", - зауважив він.

Радник мера також зауважує, що росіяни переводять роботу системи освіти та банків, законодавство на російський лад. "Банківська система в Маріуполі будується одразу під російський банк. Всі карточки будуть, але вже російські. Ніяких ігор в банк "днр". В Донецьку експерти за експертами по всіх напрямках адаптують все під російське законодавство. Швидко і жорстко. Саме тому й ротація на росіян", - додає він.

Андрющенко вважає, що все це сигналізує про те, що Росія має "план юридичної анексії окупованих територій вже до 1 вересня".

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...