"Ніхто його не контролює. На жаль, не контролює його тотально й Україна": Подоляк розповів про реальну ситуацію в Соледарі

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк має дві версії того, що відбувається у Соледарі Донецької області з огляду на те, що ПВК "Вагнер" наввипередки з Міноборони РФ завляють про "захоплення" міста, передають Патріоти України.

Як повідомив Подоляк під час інтерв'ю Юлії Латиніній, по-перше, у Соледарі йде гра на виживання між регулярною армією РФ та найманцями "Вагнера". По-друге, у місті точаться важкі бої. Місто не захоплене, хоч повноцінно його не контролює й українська армія.

"Ніхто не взяв ніякий Соледар. Ніхто його не контролює. На жаль, не контролює його тотально й Україна. Безумовно, бо там йдуть важкі контактні бої в повному обсязі. При цьому артилерія РФ, яка "дуже якісно працює", це я з іронією кажу, вона завдає ударів... Там міста, по суті, немає. Я хочу, щоб ми уявити просто цю картинку. Там усе зруйноване, мирних громадян майже немає. Одиничні люди сидять у підвалах. Йдуть бої на руїнах. Дуже інтенсивні важкі бої", - заявив Подоляк.

За його словами, Соледар не має стратегічної цінності ні для РФ, ні для України. Хоч місто й важливе, як опорний пункт для операцій на Донецькому напрямку.

Подоляк наголосив, що 90% окупантів, які воюють у Соледарі - зеки-"вагнерівці". Тим не менше, навколо Соледара зосереджено залишки російських контрактників. За його словами, росіяни не розуміють, хто воює у Соледарі, а це гарна ознака конфлікту російських еліт.

Як зазначив Подоляк, в української армії у Соледарі та Бахмуті є конкретні і прагматичні завдання. Втім, цілі росіян незрозумілі. Захопивши Бахмут та Соледар, окупанти не зможуть перерізати українські лінії логістики. Водночас українські воїни просто "перемелюють" найбільш мотивовані російські підрозділи, зокрема "Вагнер".

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...