"Ніхто не готувався": Журналіст з Херсона назвав найгірший сценарій для міста через його окупацію

Російські окупанти замінували теплогенеруючі підприємства Херсона і, ймовірно, підірвуть їх, коли українська армія почне звільняти місто. Про це розповів "Апострофу" херсонський журналіст Костянтин Риженко, передають Патріоти України.

Він також прогнозує, що після звільнення Херсона на місто чекає низка комунальних проблем, оскільки під час окупації ним ніхто не займався. "По-перше, ніхто до опалювального сезону не готувався. Немає ні номінації на газ, ні реструктуризації боргів для ТЕЦ від "Нафтогазу". Це підготовчі процеси, які повинні були бути, не кажучи вже про те, що все заміновано. Якщо наші підходять, окупанти швидше за все це підривають, і все місто залишається без тепла. Це перша критична річ, на яку варто орієнтуватися. Незалежно від того, як буде йти гуманітарна ситуація, люди швидше за все будуть без тепла", - говорить журналіст.

За словами Риженка, під час контрнаступу є ризик пошкодження різних комунікацій - електрики, водопостачання, постачання газу.

"Вони в ході боїв неминуче страждають. При випадкових прильотах можуть серйозно постраждати електричні підстанції. Потрібно вже зараз думати, а що ж робити, якщо раптом... Якщо буде другий Маріуполь, і якщо ми обійдемося малою кров'ю", - сказав він. Журналіст закликав "сподіватися на малу кров, але готуватися до другого Маріуполю": робити запаси води і пристроїв для її очищення, продуктів, медикаментів.

Загроза для всього світу? Росія створила в Китаї секретний проект з виробництва військових дронів, - Reuters

п’ятниця, 27 вересень 2024, 9:32

Росія розробила і запустила виробництво ударних безпілотників дальнього радіусу дії в Китаї, призначених для використання у війні проти України, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. . За даними видання, російська компанія ІЕМЗ "Купол", ...

"Це не просто взяв човник, переплив": У ЗСУ розповіли, чи можуть росіяни форсувати Дніпро для захоплення Херсона

п’ятниця, 27 вересень 2024, 8:59

Російські загарбники не зможуть форсувати річку Дніпро, щоб захопити місто Херсон. Про це й етері телеканалу Еспресо речник Сил оборони Півдня України Владислав Волошин. Він заявив, що форсувати таку велику річку як Дніпро — дуже не проста задача. "Це ...