"Ніхто не готувався": Журналіст з Херсона назвав найгірший сценарій для міста через його окупацію

Російські окупанти замінували теплогенеруючі підприємства Херсона і, ймовірно, підірвуть їх, коли українська армія почне звільняти місто. Про це розповів "Апострофу" херсонський журналіст Костянтин Риженко, передають Патріоти України.

Він також прогнозує, що після звільнення Херсона на місто чекає низка комунальних проблем, оскільки під час окупації ним ніхто не займався. "По-перше, ніхто до опалювального сезону не готувався. Немає ні номінації на газ, ні реструктуризації боргів для ТЕЦ від "Нафтогазу". Це підготовчі процеси, які повинні були бути, не кажучи вже про те, що все заміновано. Якщо наші підходять, окупанти швидше за все це підривають, і все місто залишається без тепла. Це перша критична річ, на яку варто орієнтуватися. Незалежно від того, як буде йти гуманітарна ситуація, люди швидше за все будуть без тепла", - говорить журналіст.

За словами Риженка, під час контрнаступу є ризик пошкодження різних комунікацій - електрики, водопостачання, постачання газу.

"Вони в ході боїв неминуче страждають. При випадкових прильотах можуть серйозно постраждати електричні підстанції. Потрібно вже зараз думати, а що ж робити, якщо раптом... Якщо буде другий Маріуполь, і якщо ми обійдемося малою кров'ю", - сказав він. Журналіст закликав "сподіватися на малу кров, але готуватися до другого Маріуполю": робити запаси води і пристроїв для її очищення, продуктів, медикаментів.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...