"Ніхто не повинен робити за тебе всю брудну роботу": Захисниця із позивним "Карма" відверто висловилася про чоловіків, що втекли з країни

Боєць харківського спецпідрозділу Kraken із позивним "Карма" нині захищає Україну від російських окупантів. Дівчині лише 23 роки, однак ця війна для неї – відновлення справедливості, захист того, що для нас дороге. Про те, чому ніхто замість неї не має боронити Батьківщину та чому негативно ставиться до чоловіків, які виїхали з країни у такий складний час, українська захисниця розповіла журналістам, передають Патріоти України.

"Ми такий народ, що завжди будемо захищати своє"

"Карма" у 2014 році волонтерила у лікарнях та госпіталях. Коли дівчині виповнилося 18 років – поїхала на Схід воювати добровольцем. Сьогодні їй 23 роки і вона вкотре стала на захист Батьківщини, заявивши, що все її становлення пройшло на війні.

"Ця війна для мене – відновлення справедливості, захист того, що для нас дороге. Нічого до нас просто лізти, ми самі розберемося з усім. Ми такий народ, що завжди будемо захищати своє", – наголосила вона.

За словами дівчини, вона знала, що буде повномасштабна війна і завжди готувалася до неї. Тому, 24 лютого, зібравши речі, приїхала на місце зборів. "Карма" могла залишитися просто медиком у медичному підрозділі. Але вирішила стати саме бійцем – вона розуміла, що тут будуть важливі її навики поводження зі зброєю.

"Тому що я можу навчати та бути гарним стрілком, що зараз і показується. Однак і медицина від мене нікуди не дінеться", – додала вона.

Бойові будні

Захисниця проживає разом із чоловіками в одній казармі та їздить на бойові завдання. Вона переконана, що немає значення, яка в тебе стать. Адже, якщо відповідаєш певним критеріям, то складнощів не буде.

"Карма" відчуває себе на свому місці та знає, чим саме вона може стати тут корисною, адже "ніхто за неї цього не має робити".

"Це також відповідь на запитання: "Чому я негативно ставлюся до чоловіків, які після 24 лютого кудись виїхали?". Чому хтось за тебе має щось робити, чому хтось має захищати та робити за тебе всю брудну роботу?" – сказала вона.

Крім того, захисниця є ротним медиком. Зокрема, зараз 120 людей фактично опановують знання з "нуля" з тактичної медицини. За словами "Карми", це дійсно важко, бо зібратися у потрібний момент може далеко не кожен.

Джерело: 24 канал

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...