Ніхто не знає, що буде далі: Путін керує війною в Україні "в ручному режимі", - Грозєв

Президент Росії Володимир Путін керує війною в Україні мало не "в ручному режимі". Ніхто з його оточення не знає, що господар Кремля вирішить найближчим часом. Про це розповів журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозев в інтерв'ю російському проекту "Продолжение следует", передають Патріоти України.

"Він (Путін, - ред.) може затягнути це (війну в Україні, – ред.) до кінця року і програти, а може і вирішити завтра", – вважає Грозєв.

За його словами, Путін взяв на себе роль генерала приблизно в той же час, коли командувачем всією операцією вторгнення в Україну був призначений генерал Олександр Дворніков, якого називають "катом Алеппо".

"У Дворнікова репутація з Сирії всередині армії була не дуже високою. Вони піднесли публіці, що він крутий стратег, але вони вже знали, що його здатність координувати різні види військ не дуже висока... тоді ж Путін вирішив не довіряти своїм генералам", – говорить Грозєв.

Журналіст пояснив, що в Сирії росіяни дійсно здобували перемоги. Але це відбувалося не завдяки, а скоріше, всупереч Дворнікову. Російський генерал багато пив і давав безглузді накази. Тому ніхто з офіцерів, які працювали з Дворніковим, йому не довіряє.

"У нього були ексцеси з алкоголем, були ситуації, коли він вночі вирішував почати війну без будь-якої розвідувальної підтримки. Йому не підкорялися і просто ігнорували накази. Не можу уявити, що до Путіна це не дійшло", – сказав Грозєв.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...