"Ніхто в Росії Путіна в Гаагу пакувати не буде": Кондратюк описав можливий сценарій розвитку подій у РФ

Російські так звані еліти давно вже планують, а в силових органах і безпосередньо в збройних силах РФ давно визріває заколот щодо усунення президента Володимира Путіна. Але російський диктатор не відбудеться простим відстороненням від влади, його фізично знищать одним зі способів, які він сам використовував проти своїх опонентів. І до суду в Гаазі Путін не доживе, передають Патріоти України.

Таке переконання висловив генерал-лейтенант, ексголова Головного управління розвідки та Служби зовнішньої розвідки України Валерій Кондратюк у розмові з шеф-редактором OBOZREVATEL Орестом Сохаром у програмі "Орестократія". За його словами, усунення Путіна від влади має відбутися до нового року.

Валерій Кондратюк пояснив, що на сьогодні єдиний шлях до будь-якого відновлення нормальних відносин Росії із заходом, до зняття санкцій і повернення еліт до своїх статків та збереження свого становища – це усунення Путіна.

"Ніхто Путіна в Гаагу пакувати не буде, вони його упакують просто на місці", – вважає експерт.

також сказав, коли, на його думку, Путіна відсторонять від влади. За його розрахунками, це станеться ще до нового року.

"Враховуючи те, що Росія напередодні президентських виборів, а вибори мають відбутися в березні наступного року, зробімо відлік зворотний від цієї дати. Тобто якщо навіть уявити, що буде нова людина, скільки треба часу на її медійну розкрутку, забезпечення підтримки серед росіян? Від 2 до 3 місяців. Тобто до нового року в Росії мають відбутися процеси щодо усунення Путіна від влади", – сказав ексголова ГУР та СЗР.

При цьому експерт зазначив, що цього разу на півдорозі зупинятися не будуть, і Путіна не просто змусять скласти повноваження, а й фізично знищать.

"Враховуючи його помсту, враховуючи заколот Пригожина, не можна зупинятися на пів шляху. Я думаю, що це не буде просто його бажання скласти повноваження, а це буде повноцінне усунення Путіна від влади, наприклад, якась така сама ситуація, як із Кадировим, якщо не нирки, то щось інше в нього теж має відмовити", – зазначив Валерій Кондратюк.

Валерій Кондратюк вважає, що Кадирова "прибрав" не Путін. Експерт пояснює це тим, що саме лідер Чечні стоїть на шляху усунення Путіна від влади.

"Саме Кадиров намагався зміцнити владу Путіна, тому що військова поразка буде означати для Путіна його крах, і взагалі крах імперії – і саме цього намагався не допустити Кадиров. Але Кадиров сьогодні також стає на шляху до усунення Путіна, оскільки він є якраз тим знаряддям страху, залякування, яке в мафіозній державі Путіна існує вже тривалий час", – наголосив експерт.

Кондратюк нагадав, що саме кадировці завжди стояли за виконанням "вироків" Путіна щодо знищення його опонентів, зникнення "неугодних" людей і придушення будь-яких проявів непокори. І російські еліти це знають і бояться цього.

"Сьогодні усунення Кадирова якраз відкриває шлях до подальших намірів виконання тих дій цих еліт, так званих еліт. Мені здається, що за цим (знищенням Кадирова. – Ред.) стоїть ФСБ та безпосередньо певна категорія людей у збройних силах Російської Федерації", – зазначив Кондратюк.

Він додав, що й російські олігархи сьогодні розуміють, що час відійти від Путіна. "Цей час сьогодні наближається і стає дуже-дуже обмеженим через те, що дуже гарна можливість перезавантажити Росію та стосунки зі світом – це прибрати Путіна до президентських виборів, щоб на президентські вибори пішла інша людина", – наголосив розвідник.

За словами Кондратюка, для того, щоб перемогти на виборах, після усунення Путіна будь-якому претенденту достатньо "сказати лише одну фразу – ми припиняємо військову операцію і виводимо війська з України".

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...