"Ніколи ще він з такою чіткістю не казав": Піонтковський пояснив, що означає імперська "щедрість" і істерика в заявах Путіна

Президент РФ Володимир Путін під час недавньої прямої лінії, де він знову назвав українців і росіян одним народом, зробив показові заяви щодо пострадянських країн і відновлення СРСР. Про те, що вони означають, в ефірі програми "Все по бєспрєдєлу" з Роксаною Руно на Апостроф TV розповів російський політолог Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

"Він знову сказав, що розпад Радянського Союзу був найбільшою геополітичною катастрофою і ось оновилася варіація: в результаті цього розпаду наші сусіди, як він сказав, відірвали від Росії величезні шматки території. Причому це території з ресурсами, які століттями створював російський народ. Він дуже серйозний рахунок пред'явив всім пострадянським державам. І тут же він поставив риторичне питання: так що ж нам робити?! Відновлювати Радянський Союз? "Ні", - відповів Путін. А чому ні? Тому що є ціла низка республік - нових держав - з такою етнічною і демографічною структурою (я його дослівно цитую), що їхнє повернення до нас недоцільно. Воно б розмило наше національне ядро. Під цим хитромудрим текстом ховається дуже простий сенс, що мусульманські республіки нам не потрібні. Він ніби відпускав на волю чотири республіки", - сказав Піонтковський.

На його думку, така щедрість Путіна невипадкова.

"Кілька місяців тому в результаті війни на Кавказі Росія зазнала поразки від Туреччини. Туреччина просто викинула Росію з Південного Кавказу. І під формулою "один народ - дві держави" Азербайджан практично вступив до НАТО. Він вступив в члена НАТО - в Туреччину. Там зараз будуються військові бази. Остання угода в Шуші між Алієвим і Ердоганом - це вже відвертий військовий союз. Це означає, що всі мрії Росії про "руський мир", про домінування на пострадянському просторі завалилися. Зазнавши шоку від такої геополітичної поразки, двоголовий російський імперський мутант пазурами чіпляється за те, що залишилося. А залишилися, власне, Україна і Білорусь. І тут він хоче битися до кінця", - зазначив політолог.

"Ніколи ще він з такою чіткістю не казав, що взагалі немає ні української держави, ні білоруської держави, ні українського народу - все це створено чужими силами, і все це повинно повернутися під російську корону. Це, з одного боку, такі різкі й агресивні погрози, а з іншого - це просто істеричний жест відчаю, викликаний найбільшою геополітичною поразкою на Кавказі. Тим відчайдушніше він буде намагатися вхопитися за Україну та Білорусь", - вважає Піонтковський.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....