"Ніколи в історії ми не платили більшої ціни": Зеленський вшанував пам'ять українців, полеглих у Другій світовій

У вересні 1939 року Друга світова війна прийшла на українську землю, коли Львів, Самбір і Дрогобич піддалися бомбардуванням німецькою авіацією. Про це президент України Володимир Зеленський написав на своєму Telegram-каналі. І уточнив, що 22 червня 1941 року, 79 років тому, о четвертій ранку нацистські літаки скинули перші бомби на Київ, передають Патріоти України.

"Сьогодні, у День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни, ми згадуємо всіх українців, які постраждали від найбільшої катастрофи ХХ століття. Україна втратила у Другій світовій близько 10 мільйонів людських життів. Через війну не народилося майже 13 мільйонів дітей. Ніколи в історії ми не платили більшої ціни за те, щоб залишитися народом, нацією", – написав Зеленський.

Президент заявив, що війна досі породжує багато суперечок в суспільстві. "Суперечок про те, чи вона була "своєю", чи "чужою". Гадаю, нам немає про що сперечатися. Та війна так чи інакше зачепила кожну українську родину. Вона дала нам гіркий досвід втрати і досвід подвигу, що надихає. Ми будемо вічно пам’ятати кожного, хто загинув, – військових і цивільних, чоловіків, жінок і дітей. Пам’ятати про те, що ми не лише вижили в тій страшній війні, але й згодом здобули власну державу", – підкреслив глава держави. На думку Зеленського, наш обов’язок – перетворити Україну на мирну і щасливу країну для кожного українця.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...