"Ніколи в історії України не було настільки слабкої влади", - історик

Зараз в Україні найслабша влада в історії країни. Про це український історик, професор Ярослав Грицак заявив "Фактам" в інтерв'ю, яке було опубліковано 9 квітня, передають Патріоти України.

За його словами, Україна належить до числа країн, які не витримують "перевірку ідіотами". "У нас інституції ще слабенькі. І загроза, що їх поламають наші ідіоти (знову-таки ідіоти - без образ, просто як категорія - так, як її розуміли спочатку в античній Греції), дуже висока. До сих пір ми витримували цей тягар. але зараз рівень непередбачуваності надто високий, адже ніколи в історії України не було настільки слабкої влади", - сказав Грицак.

До числа країн, які "перевірку ідіотами" витримують, професор відніс Сполучені Штати. "Держави, які витримують перевірку ідіотами, - це ті, де ідіот приходить до влади і не може зламати державні інституції, хоча дуже старається. Красномовний приклад - Америка, де [президент Дональд] Трамп пробує ламати святая святих США - їх правову систему, включаючи Конституційний суд, але це йому не дуже вдається ", - зазначив історик. На думку Грицака, в Польщі, "де теж відбувається щось подібне", державні інституції тримаються, а "Угорщина звалилася повністю".

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"