Нікуди без "біндер": Спливли несподівані дані про луб'янського стрілка

Вже через кілька годин після нападу it-фахівці держбезпеки відновили видалені акаунти застреленого Євгена Манюрова та нібито знайшли там докази членства у загадковій організації.

Стрілянина під ФСБ. Фото: Комсомольська правда.

Євген Манюров, який розстріляв людей під будівлею ФСБ у Москві, входив в осередок "Етнічного національного об'єднання" ("ЕНО"), кістяк якого нібито знаходиться в Києві. Про це повідомляється в матеріалі "Фонтанки.ру", передають Патріоти України.

Журналісти зазначили, що у зв'язку зі стріляниною оперативники Центру "Е" і Служби із захисту конституційного ладу та боротьби з тероризмом УФСБ по Петербургу і Ленобласті нанесли візит 40-річному петербуржцю Дмитру Боброву, в минулому відомому як "Шульц-88".

"Так, так і було. Мене розбудили о другій годині ночі 20 грудня і відвезли на бесіду. Я б відмовився, якби не надзвичайність того, що сталося. Та й вели вони себе ввічливо", – підтвердив у телефонній розмові з "Фонтанкою" Бобров.

За даними видання, формально бесіда стосувалася його інтерв'ю, опублікованого ще 31 грудня минулого року в Telegram-каналі "БРЕЗГ". Фактично ж допит Боброва був пов'язаний із нападом на Луб'янку 19 грудня. Після тривалого письмового спілкування Боброва залишили в спокої.

"Мені глибоко незрозуміло, з чим це пов'язано", – розповів співрозмовник. Зазначається, що в інтерв'ю Боброва запитували про можливість появи нових лідерів російського націоналізму, про його ставлення до ідей лібертаріанства.

"Фонтанка" також повідомила, що вже через кілька годин після нападу it-фахівці держбезпеки відновили видалені акаунти застреленого Манюрова. "Вони знайшли там прямий зв'язок із незрозумілою їм до цього моменту українською організацією "ЕНО" та їх месенджером "БРЕЗГ", – йдеться в статті.

Відомо, що "БРЕЗГ", тобто світанок, був створений 2 листопада 2018 року. На наступний день на ньому були опубліковані статті – "Як знищують націоналізм" і "Камраде, прочитай!". Там відразу і задається напрямок: "Ми лідери нового націонал-соціалістичного руху – етносизму (від грецького слова "етнос" – плем'я, нація, народ. – ред.), яке об'єднує нас ідеєю етнічного націоналізму з ідеями соціалізму для окремо взятої нації".

"На думку авторів, саме ідеї етносизму йдуть на зміну застарілому націонал-соціалізму. Етнос вони ставлять вище нації. В цьому контексті це східнослов'янська єдність росіян, українців і білорусів. Із повідомлень легко зробити висновок, що кістяк ЕНО знаходиться в Києві", – пише "Фонтанка".

Крім того, на ресурсі розповідається, як уникнути стеження спецслужб Росії, КДБ Білорусі та СБУ України. За даними журналістів, у центральному апараті ФСБ встановили, що Євген Манюров входив якраз у московську групу об'єднання.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...