"Німеччина 50 років купувала газ у СРСР, тепер - у Росії": Наступник Меркель озвучив свою позицію щодо "Північного потоку-2"

Армін Лашет назвав себе політичним реалістом ("realpolitiker") і заявив, що, щоб зробити світ кращим, його треба прийняти таким, яким він є.

Німеччина не має відмовлятися від підтримки проєкту з будівництва газопроводу "Північний потік – 2", вважає голова німецької партії "Християнсько-демократичний союз" Армін Лашет. Про це він сказав в інтерв'ю Reuters, передають Патріоти України.

На запитання про те, чи має Німеччина відмовитися від газопроводу "Північний потік – 2", Лашет відповів, що Німеччина впродовж 50 років, навіть в агресивні часи холодної війни, купувала газ у Радянського Союзу, а тепер – у Росії. На його думку, "уряд Німеччини йде правильним курсом".

Водночас він підкреслив, що критикував репресії проти російського опозиційного політика Олексія Навального, а також підтримував санкції Європейського союзу проти РФ через кризу в Україні. Говорячи про "Північний потік – 2", він також зазначив, що Німеччина має гарантувати геополітичні інтереси України.

Лашет назвав себе політичним реалістом ("realpolitiker") і заявив, що, щоб зробити світ кращим, його треба прийняти таким, яким він є. На думку Лашета, у дипломатії важливі як цінності, так і інтереси, "але моралізаторство для гарного самопочуття і домашні гасла не є зовнішньою політикою".

Уряд Німеччини зараз, зазначає агентство, стикається зі зростанням тиску через "Північний потік – 2" як зсередини, з боку екологічної партії "Зелених" – потенційних партнерів ХДС по коаліції, – так і з-за кордону, від Сполучених Штатів і більшої частини Європи. Лашет розглядає Німеччину як "глибоко вкорінену на Заході", а США вважає "нашим найближчим неєвропейським партнером".

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...