Німеччина дозволила Україні бити по території Росії переданою нею зброєю, - ЗМІ

Федеральний уряд Німеччини дозволив Україні застосовувати передану німецьку зброю для ударів по військових цілях на території Росії. Про це повідомляє урядовий речник Штеффен Гебештрайт, передають Патріоти України з посиланням на DW.

Він пояснив, що останніми тижнями Росія особливо активізувалась на Харківському напрямку, звідки з прикордонних територій готувала, координувала та здійснювала атаки проти України. Тому згідно з міжнародним законодавством Україна має право дати відсіч цим атакам.

"Разом (з міжнародними партнерами - ред.) ми переконані, що згідно з міжнародним правом Україна має право захищатися від цих нападів. З цією метою вона також може використовувати зброю, надану задля таких цілей, відповідно до своїх міжнародно-правових зобов’язань, зокрема й надану нами", - сказав речник.

Спершу Politico припускало, що Шольц може дозволити Україні використовувати зброю по військових цілях РФ. За даними видання, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Україна може використовувати німецьку зброю "в межах міжнародного права", що дозволить використовувати її на російській території.

Речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт заявив журналістам, що "оборонні дії України не обмежуються власною територією, а можуть бути розширені на територію агресора".

Водночас він зазначив, що не може розкрити точних домовленостей з Києвом про використання німецької зброї, оскільки вони є "конфіденційними".

Орвел відпочиває: Росіяни поширюють фейк про те, як "солдат ЗСУ добиває свого побратима" (відео)

п’ятниця, 5 липень 2024, 14:42

Росіяни щоразу перевершують себе у власній брехні й ницості. На "Росія 24" показують відео, де російський військовий добиває свого ж товариша по службі. Все б нічого, та окупантів видали за українських військових, передають Патріоти України. "Епізод ст...

"Голуб миру" Орбан прибув до Москви для зустрічі з Путіним. ЄС прокоментував місію угорського прем'єра до держави-агресорки

п’ятниця, 5 липень 2024, 14:14

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан разом із членами партії "Фідес" під час виборів до Європарламенту в Будапешті, 9 червня 2024 року. . Літак, що належить прем'єр-міністру Угорщини Віктору Орбану, 5 липня прилетів до Москви. Орбан має зустрітися з ...