Німеччина нагадує Гамлета: Прем'єр Польщі вразив дотепним порівнянням

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький звинуватив Німеччину в надмірній нерішучості, коли необхідно зробити вибір між добром і злом. В тому числі, в контексті російського вторгнення в Україну. Так, виступаючи в Університеті Рупрехта і Карла в німецькому Гейдельберзі, Моравецький торкнувся проблеми низької готовності Європи протистояти агресору, передають Патріоти України.

"Путін вторгся в Україну, тому що думав, що Європа лінива, слабка. Через рік ми бачимо, що він помилявся, принаймні частково. Європа ще не померла, поки ми живі. Але Європа ще не перемогла", – підкреслив він.

Моравецький окремо торкнувся проблеми постійної нерішучості Німеччини, яка "багато вагається" в питаннях допомоги Україні. "Німецький поет Фердинанд Фрайліграт застерігав: "Deutschland ist Hamlet", Німеччина - це Гамлет. Тому що Німеччина занадто багато вагається замість того, щоб чітко стояти на боці добра", – заявив Моравецький.

Польський прем'єр зазначив, що колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер своєю проросійською політикою поставив під загрозу існування всієї Європи. За його словами, прагнення роздобути дешеві енергоресурси було жахливою помилкою.

"Якби Україна була зосереджена тільки на матеріальних благах, вона б давно піддалася російській агресії. Замість цього вони задумалися над собою як нацією", - сказав Моравецький.

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...