"Німеччина не є союзником України, ми не перебуваємо в одному альянсі", - міністр оборони Пісторіус

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус відповів в інтерв'ю ZDF, опублікованому 5 грудня, на критику щодо того, що Україні надають "надто мало зброї, щоб виграти, і надто багато, щоб програти", передають Патріоти України.

Пісторіус заявив, що завжди відкидав це звинувачення. "Ми робимо те, що можемо. Але Німеччина не є союзником України, ми не перебуваємо в одному альянсі", – сказав він.

Німецький міністр зазначив, що "це не той випадок", коли Україна отримує допомогу від Заходу, а російська армія нічого не отримує. Незважаючи на санкції, країна-агресор РФ і далі виробляє зброю, хоч і не з найсучасніших матеріалів, сказав Пісторіус.

Він спростував заяву головнокомандувача НАТО Філіпа Брідлава, що провідні західні політики не хочуть, щоб Україна виграла війну. На думку міністра, Заходу треба боятися, що Росія виграє цю війну. "Бо тоді ми зіткнемося з абсолютно новою безпековою ситуацією в Німеччині", – пояснив він.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...