Німеччина підтвердила доставку в Україну додаткової установка ППО IRIS-T - як це покращить захист нашого неба

Установка ППО IRIS-T

Німеччина надала Україні третю частину обіцяних зенітних комплексів IRIS-T. Однак промисловість не встигає виробляти ракети для цих комплексів, розповіли журналісти.

24 травня в Україні опинилася ще одна установка протиповітряної оборони IRIS-T SLM. Установка здатна захистити додаткові об'єкти інфраструктури на середній дальності й доповнить інші аналогічні системи, які прибули раніше. Про деталі передачі цієї установки ППО розповідає Der Spiegel.

Згідно з даними видання від владних кол ФРН, IRIS-T вже перебуває на території України та готова відбивати повітряні атаки ЗС РФ.

На порталі додали, що модифікація цієї установки — IRIS-T SLM — то є середньої дальності. Тобто для збивання цілей на відстані до 40 км і на висоті до 20 км. То вже п'ята IRIS-T, яка надійшла на озброєння ЗСУ.

Німеччина обіцяла дев'ять IRIS-T SLM (орієнтовна вартість комплексу — 140-178 млн євро). Також раніше пролунала обіцянка надати 11 систем малої дальності IRIS-T SLS (до 25 км) — із них надали лише одну, уточнюють журналісти.

Згідно з даними порталу, установки, які прийшли раніше, захистили важливі об'єкти в Києві та Львові. Куди надійде новий комплекс, вони не вказали. Натомість наголосили на ще одній проблему — нестачі ракет для ППО, які західні підприємства не встигають виробляти.

IRIS-T — зенітно-ракетний комплекс ППО, який випускається німецьким заводом Diehl Defense. До складу одного комплексу входить радар, пункт керування та пускова установка. Швидкість польоту ракет, які здатні збивати російські повітряні засоби ураження (ракети й дрони), досягає 3 тис. км/год.


Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...