Німеччина потрапила в свою ж пастку: Прем'єр Польщі різко розкритикував Берлін через танки для України

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький розкритикував Німеччину за зволікання із передаванням Україні танків Leopard 2. Він наголосив, що війна тут і зараз й техніка потрібна Україні терміново. Про це польський голова уряду заявив у розмові з PAP, передають Патріоти України.

"Позиція Німеччини є неприйнятною. Минув майже рік від початку війни (повномасштабної війни. - Ред.). Щодня вмирають безневинні люди. Російські бомби сіють хаос в українських містах. Нападають (російські окупаційні війська. - Ред.) на цивільні об'єкти, вбивають жінок та дітей. Докази військових злочинів, скоєних російською армією, можна побачити по телевізору та на YouTube. Що ще потрібно Німеччині, щоб розплющити очі та почати діяти відповідно до потенціалу німецької держави? Крім того, їм не потрібно активувати 100% своїх ресурсів. 30% достатньо. Навіть 10% - це був би прогрес. Однак, насамперед, Берліну не слід послаблювати чи саботувати дії інших країн", - висловився Моравецький.

Польский прем'єр зауважив, що Німеччина — потужна країна з погляду економіки та військової могутності. Але попри це, він переконаний, що Україна та Європа виграють цю війну – з Німеччиною чи без неї. "Я намагаюсь зважувати свої слова, але скажу прямо. Україна та Європа виграють цю війну – з Німеччиною чи без неї. Однак від Німеччини залежить, чи захочуть вони приєднатися до місії з припинення російського варварства, чи пасивно спостерігатимуть за цим, прирікаючи себе на те, щоб опинитися на неправильному боці історії", - зазначив Моравецький.

На запитання, які причини стриманості Берліна, Моравецький відповів: "Німеччина потрапила до пастки, яку розставила сама для себе. Вони роками проводять політику зближення із Росією. Російського ведмедя сподівалися умилостивити щедрими контрактами. Ця політика збанкрутувала, і німцям досі важко визнати свою неправоту".

Прем'єр Польщі також наголосив, що Україні танки потрібні терміново, але натомість "витрачається час на дискусії, які ні до чого доброго не приводять".

"І якраз у той момент, коли здається, що ситуація з важким озброєнням для України дещо покращується, Німеччина втручається та висловлює побоювання. Ворог на сході, а ми витрачаємо час на дискусії, які ні до чого доброго не приводять... Війна тут і зараз. Українським захисникам Європи танки потрібні терміново. Німці хочуть тримати їх на складі, поки Росія не переможе Україну і не постукає у двері Берліна?", - підсумував Моравецький.

Нагадаємо, 20 січня на американській базі в Рамштайні відбулося засідання контактної групи з питань оборонної підтримки України. Проте, рішення про передачу Україні танків Leopard 2 воно так і не принесло.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...