Німеччина та Чехія домовилися про "круговий обмін" танками для України, - Bild

Німеччина та Чехія домовилися про "кільцевий обмін" танками для України. Так, Чехія передала нашій країні основні бойові танки Т72 радянського виробництва, а натомість отримає від Німеччини 14 танків "Леопард" та броньовану ремонтно-евакуаційну машину "Буффало".

Про це повідомив канцлер Олаф Шольц після зустрічі з прем'єр-міністром Чехії Петром Фіалою, пише Reuters. Перші німецькі танки мають надійти до Чехії до кінця року.

Фіала наголосив, що кільцевий обмін практично завершено і це "великий крок" в оборонній сфері. Шольц також наголосив, що угода "ще більше зміцнить співпрацю між чеською та німецькою арміями оборони".

Нагадаємо, німецький канцлер заявив, що Німеччина найближчими тижнями відправить Україні передове озброєння. Воно включатиме сучасні системи ППО, радіолокаційні системи та безпілотники.

Крім того, у своїй промові під назвою "Європа – наше майбутнє" Шольц закликав до розширення Європейського Союзу, щоб у підсумку включити до нього Україну, Молдову та Грузію, та заявив, що поступовий перехід до голосування більшістю є сходинкою до розширення блоку.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...