Німеччина та союзники передають Україні 100 додаткових ракет для Patriot

Глава Міноборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що його країна спільно з союзниками передасть Україні сто додаткових ракет для систем ППО Patriot, передають Патріоти України.

Під час брифінгу з президентом Володимиром Зеленським Пісторіус зазначив, що кілька тижнів тому він відвідав Одесу, де бачив наслідки російських ракетних ударів. Пісторіус підкреслив, що побачив, наскільки критично важлива протиповітряна оборона України для виживання. «Сьогодні я маю задоволення оголосити про постачання значної кількості перехоплювачів для Patriot — однієї сотні», — додав він.

За його словами, ракети передадуть у рамках ініціативи Німеччини щодо посилення української ППО, до якої приєдналися Данія, Нідерланди та Норвегія. «32 із цих перехоплювачів уже було передано за останні два дні, а решту 68 буде надано найближчими тижнями», — уточнив він.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Німеччина найближчим часом передасть Україні третю систему ППО Patriot, установки IRIS-T, Gepard, ракети та боєприпаси.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...