Німеччина замість БТР відправить в Україну MRAP. Що це означає на практиці

Німеччина замість колісних бронетранспортерів Fuchs відправить в Україну бронеавтомобілі BATT UMG. Про це повідомляє німецьке видання BILD.

На початку червня уряд Німеччини повідомив, що планує передати Україні пакет оборонної допомоги, до якого увійде велика кількість бронетехніки.

Так, згідно з оновленням списку запланованої військової допомоги, до України мають надійти десятки одиниць броньованої техніки, зокрема 66 бронетранспортерів.

Спеціалізоване видання ESUT (Europäische Sicherheit & Technik) 1 червня повідомило, що це будуть модернізовані німецькі колісні бронетранспортери TPz 1 Fuchs із промислових запасів.

БТР TPz 1 FuchsБуло заявлено, що бронемашини, ймовірно, будуть модернізовувати в Україні на спільному підприємстві, яке Rheinmetall зараз створює з українським державним концерном «Укроборонпром», а потім поставлятимуть ЗСУ.

У п’ятницю німецьке видання DPA повідомило, що Берлін розглядав можливість придбати для України бронетранспортери Fuchs у оборонного концерну Rheinmetall, але обрав пропозицію компанії Flensburger Fahrzeugbau GmbH (FFG), оскільки ціна їхніх бронемашин була набагато меншою.

На запит BILD міноборони Німеччини заявляє, що після оцінки нинішніх пропозицій вибір припав на машини від FFG як на більш економне рішення.

За даними видання, це будуть американські бронемашини BATT UMG, які за ліцензією виробляються на підприємстві компанії Flensburger Fahrzeugbau GmbH. Зазначається, що українська армія з кінця 2022 року вже використовує такі машини.

Поставки Україні BATT UMG від Німеччини повинні початися вже в кінці 2023 року, проте точна дата не розголошується.

Фото: Бронемашина «BATT UMG» компанії «The Armored Group» (TAG)BATT UMG — це броньований автомобіль вагою 10 тонн на базі шасі Ford F-550 з колісною формулою 4×4. Машину виробляє американська компанія The Armoured Group (TAG). Бронемашина обладнана системою протимінного захисту та має посилену конструкцію, оснащується військовими системами спостереження та зв’язку.

Бронемашина BATT UMG українських військових. Січень 2023. Україна. Фото: @NaalsioУ червні 2022 року компанія TAG повідомила, що отримала замовлення на 100 бронеавтомобілів для збройних сил неназваної східноєвропейської країни, ймовірно, йдеться про Україну.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...