Німеччина збільшить поставку Україні своїх танків до 102 "Леопардів"

Leopard-1

Крім раніше анонсованої роти з 14 штук Leopard-2 уряд Шольца погодив передачу Києву більш ранньої версії німецьких основних танків.

Leopard-2

Зокрема Берлін схвалив плани німецького виробника зброї Rheinmetall продати Києву 88 Leopard-1 після ремонту на загальну суму понад 100 мільйонів євро, повідомляє видання з посиланням на "урядові джерела".

Також у публікації зазначається, що це може призвести до виникнення проблем з постачанням, оскільки Leopard-1 більше не виробляються, а їхні снаряди мають інший калібр, ніж новіші Leopard-2 (105-меліметрові проти 120-меліметрових у новітній версії танку). Не зважаючи на ці проблеми, для ЗСУ це дуже хороше надбання. Якість і можливості цих важких броньованих машин все одно не поступаються російсько-радянським моделям.

Leopard-1 - це німецький танк, що вироблявся з 1965 року. Він має різні модифікації, включно з 1А5 - найновішою версією. Останні бойові машини такого зразка були зняті з озброєння в Німеччині 2010 року. В Греції та Туреччині Leopard-1 досі перебувають на озброєнні.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...