Німецька преса пише про коронавірус у Путіна

Для хвороби російський президент - це усього лише літній чоловік.

Ще недавно в Росії говорили про "вічного" Володимира Путіна, адже зараз президент в рамках конституційної реформи створює для себе можливість залишитися главою держави до 2036 року. Тепер же коронавірус нагадує про те, що, по всій видимості, недоторканним не є навіть Путін. Про це пише німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung, передають Патріоти України.

У вівторок стало відомо, що головний лікар лікарні N40 в Комунарці на околиці Москви заразився вірусом. Тижнем раніше Денис Проценко водив Путіна до закладу, який є візитною карткою Москви в боротьбі з вірусом. Незабаром після того, як стало відомо про зараження Проценка, прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков поспішив повідомити, що Путіна регулярно перевіряють на вірус, причин для занепокоєння немає, "все нормально".
У середу Пєсков додав, що у взаємодії з міністрами Путін перейшов на "дистанційний формат" і буде перебувати в своїй резиденції в Ново-Огарьово на захід від Москви. У середу Андрій Бєлоусов, перший заступник голови уряду, і мер Москви прийшли на нараду уряду в захисних масках, які вони, правда, швидко зняли.
Інфекціоніст Євген Тімаков сказав в інтерв'ю газеті "Комерсант", що коли Путін був у лікарні N40, Проценко навряд чи був заразний. Але, незважаючи на всі запевнення, виникли побоювання з приводу здоров'я Путіна. Таке сталося б у ситуації з будь-яким главою держави або уряду. Але у випадку з Путіним до всього іншого додається і вищий ступінь персоналізації влади згідно із проголошеним одним його сподвижником девізом: "Немає Путіна - немає Росії".
Путін завжди повинен випромінювати мужність і силу. Путін не оголошував надзвичайного стану, залишивши главам регіонів право ввести "загальний режим самооізоляціі" слідом за Москвою і під керівництвом її мера. Путін давно мало цікавиться внутрішньополітичними проблемами, віддаючи перевагу над ними блиску міжнародної сцени, про що зараз свідчать поставки гуманітарної допомоги в Сполучені Штати.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...