Німецька сторона ставитиме питання щодо Кличка. І це неприємний сюрприз для Зе-команди, - нардеп

Канцлерка Німеччини ангела Меркель під час офіційного візиту до Києва має намір обговорити, зокрема, ситуацію, що склалася навколо мера Києва, голови Київської міської держадміністрації Віталія Кличка.
Про це, посилаючись на свої джерела, в ефірі каналу "Україна 24" 12 серпня розповів нардеп від "Батьківщини" Андрій Ніколаєнко, передають Патріоти України.

"Симптоматично те, що Меркель приїжджає за день до Кримської платформи. Це сигнал того, що вони не бачать рішення поки навіть близько в питаннях Криму і не хочуть брати на себе відповідальність на рівні канцлера. Добре було б, якби змогли знайти аргументи, щоб вона була 23-го. Вона фактично їде домовитися про суму "відкупних". Скільки задовольнить Україну за те, що ми погодимося з "Північним потоком – 2". За моєю інформацією, вона запропонує €0,5 млрд всього лише", – сказав він під час обговорення очікувань від зустрічі Меркель із президентом України Володимиром Зеленським.

Нардеп зазначив, що Меркель має намір також говорити про імплементацію "формули Штайнмаєра". "Хоч як вона хотіла б поставити крапку, вони розуміють, що не вийде імплементації. І такий інсайд: однозначно знаю, що німецька сторона ставитиме питання щодо Кличка. І це неприємний сюрприз буде для української сторони. Буде сигнал, що те, що відбувається з Кличком і його командою, не розглядають як суто економічну обставину, а можуть трактувати – якщо цього не припинять – як політичне переслідування", – додав Ніколаєнко.

Він не уточнив, які саме питання щодо Кличка збирається порушити Меркель, але останнім часом знову обговорюють можливість розділення посад голови КМДА і мера Києва. Крім того, з травня на комунальних підприємствах Києва та в підрозділах КМДА періодично проводять масові обшуки (за даними Держфіскальної служби, ідеться про десятки обшуків і допитів), які сам Кличко порівнював із "махровими нальотами" часів експрезидента Віктора Януковича. Міський голова Києва пов'язував слідчі заходи з тиском на нього особисто і на київську владу з боку Офісу президента (ОП) України.

Перші дві термінові партії вже прибули: ЗМІ дізнались, коли в Україну надійде зброя з великого пакету допомоги США, який завдасть нищівного удару по планам Кремля на перемогу

субота, 4 травень 2024, 1:45

Йдеться про артилерію, бронетехніку, системи ППО, катери та іншу громіздку техніку та засоби з оголошених пакетів допомоги США та Європи, складні та чутливі в транспортуванні. Перші партії зброї з нового пакету допомоги США надійшли до України наприкін...

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...