Німецькі ЗРК Patriot вже в Україні

Німеччина вже передала Україні зенітно-ракетний комплекс протиповітряної та протиракетної оборони MIM-114 Patriot.

Новину оприлюднено на офіційному сайті уряду ФРН.

Ще 15 січня Німеччина зобов’язалась передати Україні батарею системи ПРО Patriot. Про це йдеться у офіційному повідомленні уряду ФРН за результатами розмови канцлера Олафа Шольца з президентом США Джо Байденом.

У ній йшлось про те, що німецький уряд готовий підтримати зусилля США із посилення протиракетної оборони України та передати одну батарею системи Patriot.

Обидві країни планують навчати Збройні Сили України роботі на відповідних системах“, – йдеться у повідомленні.

Передача Україні зенітно-ракетних комплексів мала відбутись одразу після завершення процесу навчання українських операторів у Німеччині, котрі розпочались 2 лютого.

Підготовка українських зенітників

Мілітарний публікував кадри процесу підготовки українських фахівців на полігоні Бундесверу.

Курси з освоєння ЗРК Patriot для приблизно 70 військовослужбовців Збройних Сил України проводились у прискореному темпі – навчання проводились шість днів на тиждень.

Українці працювали із пунктом управління ЗРК, вивчали роботу пускових установок, включаючи їхнє заряджання зенітними ракетами, а також опановували роботу з радіолокатором стеження, який входить до складу комплексу Patriot.

Також військові навчаються технічному обслуговуванню та ремонту цієї системи озброєння.

Представники Бундесверу зазначають, що українські військові надзвичайно швидко опановують цю систему протиповітряної оборони. Це пов’язано з тим, що вони високо мотивовані і більшість з них уже має бойовий досвід.

“Мотивація висока, тому що всі знають, про що йдеться”, – сказав німецький офіцер.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук

Окупанти ударили по дитячій залізниці у Харкові (фото)

неділя, 19 травень 2024, 19:05

Зазначається, що обійшлося без постраждалих. Постраждала також територія Центрального парку міста, розташованого поруч із дитячою залізницею. Зокрема, у будівлях кінотеатру та ресторану вибито вікна. Також поруч із парком – кладовище. Там внаслідок уда...

Зросла кількість жертв російського обстрілу бази відпочинку біля Харкова (відео)

неділя, 19 травень 2024, 18:15

До шести зросла кількість загиблих унаслідок удару російських окупантів 19 травня по базі відпочинку в Малоданилівській територіальній громаді біля Харкова. Про це поінформувала в Telegram Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти України. Ран...