Німецький розвідник продав ФСБ секретні розвіддані про Україну

У шостій колегії Вищого суду Берліна розпочався процес над 52-річним полковником бундесверу Карстеном Л. Він очолював відділ безпеки Федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND). Його звинувачують у держзраді та розголошенні держтаємниць російським спецслужбам. Разом з ним судять торговця алмазами та екс-рядового бундесверу Артура Е. Процес триватиме як мінімум до літа. За цей час планується провести 51 засідання. До справи залучено 40 томів документів. Про це пише BILD, передають Патріоти України.

За версією слідства, обвинувачені продали ФСБ ключові розвідувальні дані про війну в Україні. За це вони отримали понад 800 тисяч євро. За інформацією BILD, у BND це вважають одним із найсерйозніших випадків держзради в історії ФРН, ступінь збитків не піддається виміру. Карстена Л. заарештували у Берліні 21 грудня 2022 року. За зрадником у BND полювали тиждень, вирішальна інформація надійшла від спецслужб дружньої держави.

Як пише Spiegel, спочатку Карстен Л. отримав доступ до закритого чату найманців ПВК "Вагнер", зробив скріншоти та передав їх ФСБ. Потім він також зробив 73 сторінки скріншотів внутрішніх чатів BND. Артур Е. відвіз їх до Москви і отримав за це гроші.

Карстен Л. відмовляється давати свідчення. За інформацією BILD, він продовжує отримувати від держави зарплату 7613 євро на місяць. Колеги вважають, що на зраду його підштовхнула незгода з міграційною та економічною політикою влади Німеччини.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...