Німкеня була вражена побаченим: Голова МЗС ФРН Бербок у бронежилеті відвідала Донбас. Впродовж її візиту окупанти поводилися як безневинні "зайки"

8 лютого глава МЗС Німеччини Анналена Бербок відвідала Донбас, провівши 40 хвилин у селі Широкине. Тільки там вона змогла отримати повну картину про події, які відбувалися та досі відбуваються у регіоні. Міністр була одягнена у бронежилет і каску та близько 40 хвилин була на лінії зіткнення. Впродовж її візиту проросійські бойовики сиділи тихо, повідомляють Патріоти України з посиланням на DW.

Після візиту у бесіді зі ЗМІ Бербок зізналася, що була вражена побаченим на Донбасі. До 2014 року Широкине було курортним селищем, проте тепер цей пункт є наочним доказом того, що у центрі Європи "йде війна".

Міністр заявила, що конфліктну ситуацію у регіоні необхідно вирішити за столом переговорів. У той же день голова МЗС Німеччини мала зустрітися з представниками Моніторингової місії ОБСЄ, а також із співробітниками неурядових організацій. 7 лютого Бербок прибула до України з робочим візитом. Вона зустрілася із колегою з України, пообіцявши розглянути на урядовому рівні можливість військової допомоги Києву. Нині Німеччина є країною, яка допомагає Україні виключно касками, відмовляючись надавати зброю у боротьбі з російською агресією.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...