Німці неабияк натхнені українськими перемогами: Співголова партії Шольца пропонує розпочати постачання танків Україні для якнайскорішого завершення війни

Наразі у західних союзників все ще існує негласне "табу" на поставку Україні танків та літаків натівського зразка.

Німецькі "Леопарди" одні з найкращих танків у світі

Співголова Соціал-демократичної партії Німеччини Ларс Клінгбайль не виключив у принципі поставки в Україну танків західного зразка, повідомляють Патріоти України з посиланням на Bild.

"Жодна країна зараз не постачає західні основні бойові танки. Таке рішення на цей момент", - сказав Клінгбайл.

"І це зараз має бути обговорено між главами держав і урядів з огляду на вимоги з боку України, також з огляду на успіхи, яких Україна досягла зараз, якими можуть бути наступні кроки для підтримки цієї країни", - додав він.

Експерт із зовнішньої політики СДПН і голова комітету у закордонних справах Бундестагу Міхаель Рот у неділю також закликав швидко підтримати Україну новою зброєю.

"У цій новій фазі війни Україна потребує зброї, яка дозволить їй звільнити окуповані Росією території та тримати їх під постійним контролем. Захід, особливо США, Німеччина, Франція та Польща, повинні швидко скоординувати свої дії та адаптувати свої поставки до нової ситуації", — сказав він.

Крім того депутати Бундестагу закликали уряд ФРН негайно підтримати Україну та надати більше зброї: бойові машини піхоти Marder та танки Leopard 2. Про це повідомляє інформаційне агентство DW.

Голова комітету з питань оборони Марі-Агнесс Штрак-Циммерманн із Вільної демократичної партії (FDP) сказала німецькому інформаційному агентству dpa, що Німеччина зобов'язана допомогти зберегти демократію та передати Києву необхідне озброєння.

Крім того, голова комітету із закордонних справ Міхаель Рот із Соціал-демократичної партії (СДПН), лідером якої є канцлер Олаф Шольц, заявив, що Захід загалом має зробити все можливе, щоб допомогти Україні досягти перемоги.

"У цій новій фазі війни Україні потрібна зброя, яка дозволить їй звільнити території, окуповані Росією, і постійно тримати їх під своїм контролем. Захід, зокрема США, Німеччина, Франція та Польща, мають швидко скоординувати свої дії та адаптувати свої поставки до нової ситуації", - наголосив він.

Він додав, що все більш реалістично виглядає, "що Україна може виграти цю війну і зробити це як вільна, демократична країна, зберігаючи свою територіальну цілісність".

Нагадаємо, представник прес-служби Міноборони ФРН Давид Гельмбольд заявив, що Україні буде поставлено зенітні самохідні артилерійські установки Gepard зі складів промислових підприємств.


ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...