"Ніж у спину": КСУ відмовився розглядати закони про особливий статус Донбасу та амністію "гібридам" Путіна

Спроба п'ятої колони у Верховній Раді розхитати ситуацію на користь своїх кремлівських господарів увінчалась фіаско

Велика палата Конституційного Суду відмовилася відкривати провадження щодо конституційності законів про особливий порядок самоврядування в ОРДЛО і амністію учасників подій на Донбасі. Відповідне рішення було ухвалене під час засідання у понеділок, 27 січня, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу суду.

Зокрема, зазначається, що КС розглядав питання про можливість відкриття провадження у справі за конституційним поданням 53 народних депутатів щодо конституційності законів "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей", "Про недопущення переслідування та покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей".

"Постановлено Ухвалу Великої палати Конституційного Суду України про відмову у відкритті конституційного провадження", - наголосили у суді.

Як повідомлялося, у липні 2019 року група народних депутатів направили до КС подання щодо конституційності положень зазначених законів.

Водночас у грудні 2019 року парламент ухвалив зміни до закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", згідно з якими термін його дії продовжено до 31 грудня 2020 року.

Згодом Президент Володимир Зеленський підписав закон про продовження ще на рік закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...