Ноги не парять: ЗСУ забезпечить військовослужбовців зимовими берцями нового зразка (фотофакти)

У Збройних силах України (ЗСУ) закінчилося тестування нових зимових черевиків, повідомляють Патріоти України з посиланням на Мілітарний.

Перед Центральним управлінням розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ (ЦУРСМЗ) постало завдання розробити нові зимові берці на заміну вже наявних.

Потреба виникла через зауваження від військовослужбовців, що черевики під час тривалого використання в зимову пору року «парять» ноги.

Нові зимові берці для ЗСУ. Грудень 2021. Фото: АрміяInform

Фахівці ЦУРСМЗ почали розробку нового взуття на початку 2021 року. Головною вимогою до зимових берців було підвищення паропроникності шляхом заміни основного матеріалу з гладкого хрому. За результатами проведених проміж випробувань паропроникність збільшили завдяки заміні на нубук. Зміни торкнулися і конструкції черевиків, зменшено висоту та кут нахилу берця.

«Люверси нижньої частини черевика виконані у вигляді петель текстильних. Це зроблено, щоб під час шнурування або розшнурування нижня частина берців піддавалась меншому розшнуруванню, і військовослужбовець витрачав менше часу на це», — повідомили у ЦУРСМЗ.

Нові зимові берці для ЗСУ. Грудень 2021. Фото: АрміяInform

Був змінений протектор ходового шару. Він має конусоподібну форму, що сприяє самоочищенню підошви від бруду. А збільшена відстань форм протектора запобігає застряганню маленьких камінчиків.

Колодка змінена на таку, що має більш виражений перекат взуття. Це має зменшувати енергозатрати військовослужбовців під час руху. Окрім цього, основна антипрокольна устілка із кевлару додатково дубльована термоізоляційним матеріалом з неопрену. Він додатково утеплює низ взуття та робить черевики більш комфортними.

Нові зимові берці для ЗСУ. Грудень 2021. Фото: АрміяInform

«У носковій частині додатково використовується фольгований матеріал, який повертає частину теплової енергії до ноги людини і таким чином підвищує загальну теплоізоляцію черевика», — зауважили в управлінні.

Нові зимові берці для ЗСУ. Грудень 2021. Фото: АрміяInform

Берці

У ЦУРСМЗ повідомили, що вага нових берців на 10% менша у порівнянні з тими, які нині є у військах. Також треба сказати й про зміну кольору. Він був обраний, щоб гармоніював із тоном основного маскувального малюнку ММ14.

Нові зимові берці для ЗСУ. Грудень 2021. Фото: АрміяInform

«На початку року ми надали для тестування перший варіант черевиків коричневого кольору. Пізніше, разом із Центральним управлінням розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ, вислухали зауваження військовослужбовців, які певний період використовували це взуття. Внаслідок цього з’явилась модифікація зимових черевиків», розповіли представники компанії-виробника «Талан»

У компанії зазначили, що основною відмінністю нових зимових черевиків є змінена підошва.

За два кроки до... Росія, Китай, Іран та їх сателіти пов'язані не ідеологією, а відчаєм, - WP

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:00

Іран, Росія, Китай та КНДР очолюють блок диктаторських режимів, до якого входять і терористичні угрупування - їх пов'язує не ідеологія, а відчай. Про це йдеться в аналітичній статті на сайті The Washington Post, передають Патріоти України. Всі ці країн...

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...