"Номер" не пройшов: Ірландія відмовила у видачі віз дипломатам РФ - їх запідозрили у шпигунстві

Уряд Ірландії відмовив у видачі віз співробітникам російського посольства через підозру в шпигунстві. Крім того, з країни були вислані два російські аташе з питань оборони, які підтримують тісний зв'язок з російськими спецслужбами чи безпосередньо підпорядковуються їм, перебуваючи за кордоном, передають Патріоти України.

Як йдеться у статті видання The Irish Times, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну кількість працівників російського посольства в Дубліні зменшилася удвічі - з 30 до 14. З них восьмеро є адміністративними співробітниками відомства, а шестеро – дипломатами, включаючи посла Юрія Філатова.

"Як наслідок, багато співробітників були змушені значно перевищити термін свого перебування тут, але потім були змушені виїхати до Росії з особистих причин, без будь-якої заміни", – нарікає російський дипломат.

Міністерство закордонних справ Ірландії підтвердило суттєве зменшення числа акредитованих співробітників у російському посольстві, але відмовилося коментувати питання віз. Проте джерела The Irish Times підтвердили, що відомство не надає нові візи з минулого року через напружені відносини між Ірландією та Росією.

До лютого 2022 року Росія мала одне з найбільших дипломатичних представництв у Дубліні, незважаючи на обмежені офіційні зв'язки з ірландським урядом та невелику діаспору в цій країні. Це викликало занепокоєння ірландських спецслужб, які підозрюють, що посольство РФ може використовуватися як прикриття для різних видів шпигунської діяльності, зокрема для перехоплення комунікацій.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...