"Нормальна людина не зможе це слухати без стакана горілки": Посол України прокоментував заяву Лаврова в Індонезії

Масований ракетний удар Росії по Україні 15 листопада був прямим сигналом кремлівського режиму світові. Кремль прямо показує, що йому плювати на миротворчі зусилля світової спільноти та демонструє безпідставну зневагу до учасників саміту "Групи двадцяти" та його організаторів. Про це заявив посол України в Індонезії Василь Гамянін в інтерв'ю, передають Патріоти України.

Дипломат також згадав про "історичну промову" міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова, яку, на думку посла, притомним людям складно було слухати "без склянки горілки".

Гамянін впевнений, що усі твердження російської пропаганди про те, що масована ракетна атака РФ на Україну 15 листопада була якоюсь там "відповіддю" на виступ Зеленського та ухвалену резолюцію G-20, де йшлося про війну в Україні, є брехнею. Атака готувалася заздалегідь.

"Усі такі ракетні історії готуються заздалегідь, але можуть корегуватися у часі на добу-дві. Безумовно, це прямий сигнал московського фашистського режиму всьому світу (та якщо брати вужче – учасникам G19 і особливо країні, яка головувала, – Індонезії). Росіяни показали, що абсолютно плювати хотіли на їхні зусилля, миротворчі дії та спроби зупинити війну. І початком цього сигналу був не ракетний удар, який став лише увінчанням цієї позиції, а відмова Путіна приїхати на саміт. Це був безпідставний жест зневаги до тих, хто його запрошував. А ще більшим жестом зневаги стало те, що він навіть не виступив хоча б онлайн, для чого точно можна було би знайти можливість", – переконаний посол України в Індонезії.

Замість Путіна на саміті виступив Лавров. Однак його виступ, сповнений найдикішими вигадками російської пропаганди, якими Кремль намагається виправдати свою агресію та відволікти увагу міжнародної спільноти від своїх злочинів, став ще одним проявом зневаги Росії до світу.

"Плюс, треба було чути, як виступав на цьому заході Лавров-Ріббентроп, який заміняв Путіна. Знову та сама маячня: бойові комарі, біолабораторії, у всьому винен Захід і тому подібне. Нормальна людина не зможе це слухати без стакана горілки. Наш президент говорив 19 хвилин і його ніхто не перебивав", – зазначив Гамянін.

Нагадаємо, 15-16 листопада на Балі в Індонезії відбувся саміт країн з найбільшими економіками G-20. Від РФ на нього прибув Лавров, який намагався переконати світ у тому, що в Україні йде "гібридна війна", а винен у її розв'язуванні Захід.

Втім, за даними видання Bild, Лавров опинився у статусі вигнанця на саміті G20. Він був повністю ізольований. Жоден політик не стояв поруч із ним і не потис російському представникові руку. На саміті навіть відмовилися від традиційного групового фото, через категоричне небажання частини учасників бути на одній світлині з представником країни-агресорки.

Водночас, у перший день саміту, 15 листопада, Росія використала 96 ракет для атак по українській енергосистемі та цивільній інфраструктурі. За даними МВС, пошкодження різного ступеня отримали близько 30 об'єктів.

Джерело: Главком

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...