"Нормальні професійні стосунки": Реакція із Москви на затримання російського генерала в Сирії

Росіяни визнали, що інцидент мав місце 14 місяців тому.

Перехоплення військами США російської автоколони. Фото: Telegram-канал Військовий Інформатор.

"Перехоплення" американцями російської автоколони і, зокрема, такого собі російського генерала, в районі міста Манбідж у Сирії є прикладом ефективної взаємодії військових двох країн, передають Патріоти України.

Так у Міністерстві оборони Росії прокоментували заяву спецпредставника США щодо Сирії Джеймса Джеффрі, який розповів про цей інцидент, що трапився близько року тому. Деталей того, що трапилося, Джеффрі не уточнив, зазначивши, що "все вирішувалося військовими каналами".

У Міноборони наголосили, що наразі між російськими й американськими військовими в Сирії складаються абсолютно нормальні і професійні стосунки. "Нам відомо, де перебувають американські підрозділи, а американській стороні – де діють російські військовослужбовці. Випади неузгоджених дій, що виникають у місцях зіткнення, оперативно вирішуються за існуючими каналами деконфліктингу", – заявили у відомстві.

Там підтвердили, що відповідний інцидент дійсно трапився 14 місяців тому. На той момент місто контролювали три сторони: коаліція на чолі зі США, курдські загони і сирійські урядові війська.

"Наразі всім діючим на землі сторонам доводилося постійно узгоджувати свої дії для виключення конфліктних ситуацій. Тому випадок, викладений американським представником, – наочний приклад ефективності наявних каналів взаємодії військових двох країн у Сирії", – наголосили представники відомства.

При цьому Telegram-канал Військовий Інформатор повідомив, що американські війська знову заблокували патруль російської Військової поліції на виїзді з міста Тель-Тамро в напрямку траси М4. Автоколона змушена була повернутися назад у місто.

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...