Норманді-Норманді... Меркель і Макрон після розмови із Зеленським подзвонили Путіну. Деталі переговорів

У понеділок, 11 жовтня, президент України Володимир Зеленський провів відеоконференцію з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном. Про це повідомляється на сайті глави держави, зазначають Патріоти України.

Сторони обговорили подальші кроки з метою мирного врегулювання на Донбасі, а також підготовку до проведення чергового саміту "Нормандської четвірки".

Учасники відеоконференції висловили надію на досягнення на саміті домовленостей щодо послідовних кроків, які зможуть забезпечити стабільний мир на Донбасі. Також вони обговорили пропозиції щодо домовленостей, які могли б бути розглянуті в Нормандському форматі.

Володимир Зеленський повідомив про ситуацію з безпекою на сході України та розповів про зусилля, які докладає українська сторона для досягнення миру.

Лідери держав погодилися з необхідністю детального обговорення стану виконання паризьких зобов'язань під час наступного саміту "Нормандської четвірки".

Ангела Меркель і Еммануель Макрон пообіцяли українському президенту підняти ці питання під час розмови з Володимиром Путіним.

Після закінчення відеоконференції лідери Німеччини та Франції зателефонували Володимиру Путіну та обговорили з ним ситуацію на сході України. При цьому вони підкреслили важливість реалізації Мінських домовленостей 2015 роки як безальтернативної основи врегулювання.

Лідери держав доручили своїм радникам і міністерствам закордонних справ посилити роботу по лінії "нормандської четвірки". Глави МЗС розпочнуть підготовку до проведення в цьому форматі зустрічі на своєму рівні. Водночас учасники домовилися про вивчення передумов до можливої організації й "нормандського" саміту.

Раніше ми писали, що український лідер Володимир Зеленський висловив бажання провести зустріч в нормандському форматі. При цьому він сподівається, що якщо вона відбудеться, то приведе до якогось конкретного результату.


Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...

Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...