"Нормандська група 4 - 1", дубль два: Зеленський, Макрон і Меркель проведуть переговори без Путіна, - ЗМІ

Найближчим часом президент України Володимир Зеленський, президент Франції Еммануель Макрон і канцлерка Німеччини Ангела Меркель проведуть переговори щодо Донбасу без участі російського лідера Володимира Путіна, повідомляють Патріоти України з посиланням на ZN.UA. Попередні терміни спілкування політиків – 5-11 квітня, повідомили поінформовані джерела.

За словами представника дипломатичних кіл, сторони порушать такі теми, як ескалація ситуації на Донбасі й координація позицій з приводу цієї проблеми.

Співрозмовник також додав, що ця розмова повинна була відбутися одразу ж після відеоконференції за участі Меркель, Макрона і Путіна, але не відбулася через нюанси з узгодженням часу.

Крім того, підготовку майбутньої розмови Зеленського з лідерами Німеччини та Франції підтвердило і ще одне джерело. Втім воно заявило, що "поки немає ніякої ясності про її дату і час".

За даними цього інформатора, подібна розмова у двосторонньому або тристоронньому форматі планувалася ще кілька тижнів тому, до загострення ситуації на сході України.

"Ескалація бойових дій на сході збільшує шанси того, що вона відбудеться на цьому тижні", – підсумувало друге джерело.


Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...