Нормандська зустріч до кінця року і не тільки: Україна в ТКГ висунула росіянам ультиматум

Глава української делегації в Тристоронньої контактній групі Леонід Кравчук на засіданні 25 листопада запропонував до кінця 2020 року провести зустріч лідерів "нормандської четвірки". Про це повідомила в Facebook української делегації в ТКГ, передають Патріоти України.

Українська сторона нагадала про свою позицію – основою врегулювання є весь комплекс домовленостей, досягнутих в рамках Нормандського формату, а також Мінські домовленості. На підтвердження готовності продовжити реалізовувати домовленості українська делегація запропонувала свій "План спільних кроків".

Кравчук принципово зажадав від російської сторони як учасника ТКГ взяти на себе політичну відповідальність і офіційно визначити свою позицію щодо необхідності виконати домовленості, досягнуті на найвищому рівні в Парижі в 2019 році, до кінця цього року.

Також Україна запропонувала провести до кінця поточного року нову зустріч на вищому рівні в нормандському форматі. Вона повинна підвести підсумки спроб виконати домовленості, досягнуті за результатами Паризького саміту в грудні 2019 року і обговорити плани подальшого їх виконання.

Крім того, українська делегація ініціювала наступного тижня позачергове засідання ТКГ, на якому запропонувала розглянути наступні питання:

- звільнення утримуваних осіб,

- розблокування російською стороною роботи КПВВ,

- фіналізація домовленості про 19 ділянок розмінування,

- фіналізація домовленості про 4 нових ділянки розведення,

- забезпечення вільного і безперешкодного доступу СММ ОБСЄ до всієї території України,

- забезпечення доступу міжнародних гуманітарних організацій до утримуваних осіб.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...