"Нормандський саміт": Зеленський і Путін "зайшли в штики щодо кордону", однак є прогрес по іншим питанням, - ЗМІ

Путін прогназовано наполягав на тому, що на непідконтрольних територіях мусять спершу пройти вибори. Однак не знайшов розуміння у свого візаві

Президент України Володимир Зеленський і президент Росії Володимир Путін говорили про вибори на Донбасі і відновлення українського контролю над кордоном, але якихось домовленостей не досягли.

"Щодо кордону зайшли в штики і не домовились", - повідомляє Українська правда з посиланням на своє джерело на переговорах. За словами співрозмовника, Путін наполягав на тому, що на непідконтрольних територіях мусять спершу пройти вибори, а уже потім Україна отримає можливість контролювати кордон. Володимир Зеленський не погодився з такою пропозицією.

Водночас сторони погодили обмін утримуваними особами до кінця року. Співрозмовника відзначив, що наразі триває вечеря, і розмова за нею продовжується.

У свою чергу міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, який входить до складу української делегації на переговорах в "нормандському форматі" в Парижі, позитивно оцінює їх хід.

"Робоча атмосфера, все добре. Президент Зеленський – молодець, дуже жорстко і правильно тримає позицію, зради немає. Зараз ще йде розмова, поки все йде дуже правильно з державницької позиції", заявив Арсен Аваков.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...