Норвегія профінансує виробництво снарядів в Україні за їхніми технологіями, - прем'єр Стьоре

В Україні планують налагодити ліцензійне виробництво 155-мм боєприпасів за технологією норвезької компанії Nammo, яку передадуть в рамках укладеної угоди. Про це заявив прем’єр Норвегії Йонас Гар Стьоре, інформують Патріоти України з посиланням на його пресслужбу.

Зазначається, що норвезько-фінська компанія Nammo (Nordic Ammunition Company) уклала контракт з Україною, що передбачає налагодження відповідного виробництва. Nammo є одним із найбільших виробників снарядів у Європі. Підприємство покликане допомогти Україні з боєприпасами.

"Наш уряд зробив кілька кроків для збільшення виробництва артбоєприпасів у Норвегії. Водночас ми визнаємо важливість зміцнення спроможності українців виробляти сучасні боєприпаси в Україні", - повідомив посадовець.

Nammo уклала контракт з Норвезьким оборонною матеріально-технічною агенцією на суттєве нарощення виробництва артилерійських боєприпасів і ракет. Відповідно до плану, виробництво боєприпасів може збільшитися в десять разів, а інших артснарядів і ракетних двигунів - удвічі. окрім того, зросте виробництво танкових снарядів калібру 120 мм. "Ми дозволяємо Nammo значно збільшити свої виробничі потужності, щоб допомогти задовольнити потреби Норвегії, країн НАТО та України", - заявили у Міноборони цієї країни.

Також повідомляється що уряд виділив кошти, щоб дозволити Nammo передати технології та досвід українській стороні. Фінансування відбудеться в рамках програми Nansen. Варто зауважити, що на початку року уряд Норвегії підтримав рішення про прямий продаж зброї та оборонної продукції Україні.

Летить у прірву: У Росії борги із зарплат рекордно зросли, товарів поменшало

п’ятниця, 23 серпень 2024, 23:30

Попри запевнення російської влади, що санкції ніяк не впливають на економіку країни-агресора, у липні 2024 року в РФ зафіксували максимальне за 11 років зростання простроченої заборгованості із зарплат. Крім того, обсяги експорту товарів із країн Європ...

"Мене два роки вважали безвісти зниклим": Звільнений оборонець Маріуполя розказав, як поводиться російський Червоний Хрест

п’ятниця, 23 серпень 2024, 22:45

Звільнений з полону оборонець Маріуполя Андрій Мельников за два роки у полоні спілкувався з представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста в Росії лише один раз. Про це 47–річний Андрій Мельников, солдат, якого пів року тому звільнили з російськ...