Нова "бавовна": ЗСУ вразили "Нептуном" викрадений росіянами корабель "Костянтин Ольшанський"

Українські війська завдали удару ракетою "Нептун" по великому десантному кораблю "Костянтин Ольшанський", який росіяни захопили у 2014 році, заявив речник ВМС Дмитро Плетенчук в ефірі телеканалу Freedom, передають Патріоти України.

Пряма мова: "Детективна історія розгорнулася навколо великого десантного корабля "Костянтин Ольшанський". Нагадаю, це український десантний корабель, який у 2014 році був захоплений російськими окупантами. 9 років він стояв в бухті Севастопольській. Його розбирали на запчастини. Просто грабували.

А на десятий рік вони зрозуміли, що закінчуються у них десантні кораблі цього проєкту і було ухвалене рішення його відновити. І протягом року його відновили, але ціллю цих робіт було здійснити фальсифікацію, щоб відрапортувати московському керівництву… Цей корабель мав використовуватися проти України.

Тому було ухвалено рішення на ураження цієї одиниці нашим "Нептуном". Ураження точно було завдано. Уточняється пошкодження. Пошкодження він однозначно отримав. В будь-якому випадку він зараз не боєздатний".

Ситуація надскладна: Росіяни просунулись на Донеччині - у DeepState назвали, де ворог прорвав оборону

четвер, 9 травень 2024, 10:59

Російські війська просунулися на Донеччині в районі населеного пункту Веселе, біля Нетайлового та південніше Первомайського. Про це повідомили аналітики ресурсу DeepState. "Ворог мав просування в районі населеного пункту Веселе. Дані зміни є уточнюючим...

Самознищився: Окупанти втратили черговий "Бук" на Запорізькому напрямку - і причина не в ЗСУ

четвер, 9 травень 2024, 10:50

На Запорізькому напрямку загарбники з РФ втратили черговий "Бук-М1". Цього разу ефектна відмінусовка ворожої техніки відбулась без залучання українських захисників – окупанти впорались самостійно. Про це розповіли у Telegram-каналі "Досье шпиона", який...