Нова доведена жертва терору Лукашенка: У Гомелі прощаються з убитим силовиками хлопцем

16 серпня в Гомелі, на південному сході Білорусі, прощаються з Олександром Вихором, який помер після затримання міліціянтами під час протестів, повідомляють Патріоти України з посиланням на агентство Tut.By.

До під’їзду будинку, в якому жив Вихор, прийшли кілька сотень людей. На вулиці Жовтневій в Костюківці лежать десятки вінків і багато квітів. Мати хлопця підкреслює, що він не помер, а загинув.

Попрощатися із загиблим прийшов також Сергій Шоман, який був із ним 9 і 10 серпня. Чоловік розповів, що вранці 10 серпня його та інших затриманих завезли в СІЗО, а потім до суду.

“І ось після суду з Сашком стало коїтися недобре. Хоча, потім говорили, що ще і в камері з ним вже відбувалося дивне. Саша поводився неадекватно, його колотило”, – зазначив Шоман.

Коли затриманих знову привезли до СІЗО, хлопець “став зовсім губитися”. Він просив грошей на проїзд, щоб доїхати додому, вставав і намагався вийти з залу. Незважаючи на те, що співробітників міліції просили відправити Вихора до лікарні, надати допомогу йому відмовилися.

“Потім міліція оббризкала його перцевим балончиком. Нас вивезли, його залишили одного в автозаку. Я тільки чув, як вони запитували:” Що з цим робити?””, – розповів Шоман.

Мати Олександра зазначила, що 9 серпня її син їхав до своєї дівчини, коли його затримали. Рідні шукали хлопця кілька днів, але не змогли отримати жодної інформації. 12 серпня мати приїхала до РВВС писати заяву про зникнення людини і тільки тоді дізналася, що її син загинув 11 серпня.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...