Нова форма "дідівщини" в армії Путіна: Понад 100 військових-контрактників, у т.ч. які воювали, платять данину тувинцю під страхом побоїв, - російські ЗМІ

В армії РФ сформувалася нова форма "дідівщини": тепер роль "дідів" відіграють не старослужбовці, а звичайні цивільні особи, які проживають у населених пунктах поблизу військових частин, повідомляють Патріоти України з посиланням на телеграм-канал URA.RU.

Зазначається, що місцеві об'єднуються у групи і за допомогою різних хитрощів - від шантажу до погроз вимагають гроші у контрактників (зокрема, у Кузбасі злочинці залякали навіть ексучасників бойових дій у Сирії).

Військові готові мовчки приймати ці умови, оскільки бояться розголосу та звільнення, розповіла URA.RU глава асоціації "Комітет солдатських матерів" (АКСМ) Світлана Голуб.

"Не шкодують навіть ветеранів Сирії". У місті Юрга (Кемеровська область) здирники обклали даниною військовослужбовців-контрактників, з яких отримують до 300-400 тисяч рублів на місяць. Гроші кримінальним елементам змушені платити як сержанти, так і офіцери, а ласим шматком для злочинців стали учасники спецоперації у Сирії.

"У Юрзі склалася катастрофічна ситуація. Через безкарність місцевого криміналітету, що обклав даниною військовослужбовців-контрактників, останні змушені йти зі служби. Військовим погрожують, шантажують, застосовують силу. Службовці бояться звертатися в органи і змушені покірно платити данину", - розповіла Голуб.

Вона наголосила, що завдяки кільком постраждалим, які звернулися до поліції, злочинців заарештували та порушили кримінальну справу. Але після кількох місяців у СІЗО одного з лідерів групи — місцевого жителя, тувинця Мудариса Тартикова — було випущено на волю і він може чинити тиск на свідків.

"Вимагання з контрактників на далеких гарнізонах – типова картина для РФ. Криміналітет обкладає даниною військовослужбовців. Картинка типова — чекають прямо біля КПП у день зарплати, загрожують розправою, шантажують, а можуть і проломити голову. Самі ж контрактники бояться йти до правоохоронних органів, бояться, щоб їх знімали під час передачі грошей, побоюються за свої сім'ї", - додав експрессекретар Міноборони РФ журналіст Віктор Баранець.


Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...