Нова Європа мобілізується проти нової "гібридної" атаки Мордору: Чехія і собі запропонувала Литві розмістити власних поліцейських на кордоні з Білоруссю

Поки в потугах старої Європи, Німеччині та Франції, лідери демонстративно заграють з державою-агресором, Східна та Центральна Європа, що пам'ятає жахи радянської окупації, мобілізується

Чехія запропонувала розмістити своїх поліцейських на кордоні Білорусі та Литви, яка зіткнулася з цілеспрямованим Мінськом та Москвою ,як покаранням, напливом нелегальних мігрантів із території Білорусі, зазначають Патріоти України.

"Ми підтримуємо Литву, яка стикається з безпрецедентною міграційної проблемою, спровокованою безпринципним режимом Лукашенка. Міністр внутрішніх справ Чехії Ян Гамачек запропонував допомогу, зокрема розмістити поліцейських на кордоні з Білоруссю", - написав чеський міністр в Twitter.

За даними прикордонної служби Литви, близько 1700 мігрантів прибули в Литву нелегально з Білорусі цього року, з них понад 1000 - у липні.

Половина з них назвали себе громадянами Іраку, а інші прибули з Конго, Камеруну, Гвінеї, Ірану і Афганістану. За останні шість місяців у Литву прибуло в 21 раз більше нелегальних мігрантів, ніж за весь 2020 рік.

Сейм Литви проголосив зростання потоків нелегальних мігрантів з Білорусі гібридною агресією і терміново змінив міграційне законодавство.

В уряді Литви вважають збільшення кількості нелегалів організованою акцією режиму Лукашенка за жорстку позицію Вільнюса про репресії проти інакомислячих у Білорусі і підтримку білоруської опозиції.



У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...