Нова хвиля мобілізації в РФ може початися після Різдва, - естонська розвідка

Розвідка Естонії переконана, що після Різдва Росія почне другу хвилю мобілізації. Однак перша хвиля мобілізації не була завершена, а тільки призупинена в певних регіонах. Відповідну заяву зробив керівник центру розвідки Збройних сил Естонії Марго Гросберг, передають Патріоти України.

За його словами, про російську мобілізацію стане більше відомо вже після Різдва.

Коли мобілізовані з'являться на фронті

Гросберг каже, що досвід минулої мобілізації в Росії свідчить про те, що на підготовку окупантів Росія витрачає від 2 до 3 місяців. Тобто Якщо після Різдва країна-агресорка почне нову хвилю мобілізації, то вже наприкінці березня або на початку квітня нових мобілізованих можуть відправити на фронт.

Окремо керівник естонської розвідки прокоментував так зване "різдвяне перемир'я" з боку Росії. За його словами, це не більше, ніж інформаційна операція. "Росія намагається продемонструвати свою щедрість і готовність до миру, але реальна мета цього "миру" – лише виграти час та перегрупувати сили", – наголосив Гросберг.

А що там з підготовкою росіян

Про нову хвилю мобілізації в Росії говорять і в Україні, і за кордоном, адже наші партнери також оцінюють всі ризики, які несуть ті чи інші процеси. Варто відзначити, що було чимало доказів того, що у Росії, м'яко кажучи, кепсько готують мобілізованих. Однак напередодні прессекретар Сил оборони Тааві Лаасік заявив, що якщо росіяни почнуть нову хвилю мобілізації, то підготовка кадрів буде ще гіршою, ніж попередній раз.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...