Нова очільниця МОЗ призначила радниками людину Богатирьової та представника фармбізнесу, - ЗМІ

Зоряна Скалецька заявила, що багатьох з цих людей знає давно, і вважає, що вони "потрібні зараз, щоб надати інформацію та максимальну підтримку".

Зоряна Скалецька. Фото: УНІАН.

Нова міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька не бачить конфлікту інтересів у тому, що її радниками стали співвласник фармацевтичної компанії "Інтерхім" Олександр Чумак і колишня позаштатна головна спеціалістка МОЗ часів Раїси Богатирьової - Ольга Голубовська. На прес-конференції Скалецька мусила пояснювати свій вибір, адже він спричинив, м'яко кажучи, здивування, передають Патріоти України.

Міністерка запевнила, що у Чумака, який представляє фармабізнес, будуть повноваження тільки щодо формування політики, а не щодо ухвалення рішень, що стосуються будь-яких привілеїв. "Я скажу так. Його бачення, як ми можемо сформувати фармполітику в країні, політика - це не закон, це певні підходи... Якщо він їх подасть і ми сформуємо і затвердимо урядом - це буде не його бажання або моє бажання, а позиція уряду", - сказала вона.

Ольгу Голубовську, яка працювала в часи Богатирьової, глава МОЗ охарактеризувала як найкращу фахівчиню з біобезпеки. "Ніякого конфлікту, роздутого в медіа... Я не побачила його вчора у розмові", - сказала вона.

Вся робота її заступників, наголосила Скалецька, буде вестися за дорученнями міністра. Говорячи про радників, вона зазначила, що багатьох з цих людей знає давно, і вважає, що ці люди "потрібні зараз, щоб надати інформацію та максимальну підтримку".

Джерело: Цензор.НЕТ

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...