Нова суперзброя України: Вагомий аргумент під час війни на Донбасі (відео)

У нинішньому 2021 році українська армія отримає потужний поповнення в озброєнні. Є п'ять новинок, які заслуговують на особливу увагу. О 5 новеньких, які армія України отримає в цьому році, розповів YouTube-канал "Україна 365", передають Патріоти України.

БЕРЕГОВИЙ РАКЕТНИЙ КОМПЛЕКС ЖК-360МЦ "НЕПТУН"

"Нептун" - унікальна розробка в українській оборонній промисловості. Він створений і прийнятий на озброєння в ЗСУ в рекордні для нашої країни терміни - всього за 6 років. Комплекс призначений для контролю територіальних вод, берегової лінії, військово-морських баз та іншого. У нинішніх умовах, коли Росія розширила свою агресію також на акваторії Чорного та Азовського морів, "Нептун" - дуже важливе озброєння для ЗСУ. Він здатний завдавати ударів по ворожих цілях на відстань від 7 до 280 км.

РСЗВ "Вільха-М"

"Вільха" також є унікальною розробкою України останніх років. Цю реактивну систему залпового вогню створювали паралельно з "Нептуном" вже після початку російської агресії. Очікується, що він стане більш сучасною заміною радянської РСЗВ "Смерч". "Вільха" здатна завдавати ударів по ворогу на відстань в 120 км снарядами калібру 300 мм. Серійне виробництво цієї установки в Україні починається у 2021 році.

Патрульний катер ISLAND і MARK VI виробництва США

У 2021 році Сполучені Штати передадуть ВМС України три нових катери Island. Вони відрізняються від попередніх кораблів тим, що відразу будуть оснащені озброєнням. ЗСУ очікують їх вже в першому півріччі цього року. Крім того, Держдеп США в минулому році дав добро на продаж Україні 16 патрульних катерів Mark VI. Сума контракту повинна скласти $ 600 млн. Перші два катери цієї модифікації українські війська отримають вже в другому півріччі нинішнього року.

САУ DANA-M2 виробництва Чехії

Торік Верховна Рада схвалила закупівлю у Чехії самохідних артилерійських установок "Дана" на колісному шасі. Очікується, що Міноборони придбає 30 гаубиць. Ходять чутки, що Україна може згодом їх модернізувати до НАТОвського калібру.

ТРАНСПОРТНИК "Ан-178"

Це творіння "Антонова" вдвічі швидше радянського "Ан-26", а вантажів може перевезти в три рази більше. У разі виникнення загрози в якійсь точці країни Ан-178 можна терміново перекинути туди три броньовика з екіпажем. А три літаки здатні перевезти майже цілу роту з озброєнням. Роботи над Ан-178 почалися ще в 2010 році. Відомо, що ЗСУ вже замовили у "Антонова" три таких транспортника.

Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...