Нова ціль: Подоляк розповів, що спробує атакувати РФ у разі нового обстрілу України

Російські окупаційні війська під час нової можливої атаки можуть вдарити по магістральній розподільчій мережі України, щоб роз'єднати єдину енергетичну систему на окремі "острови".Про це повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю "24 каналу", передають Патріоти України.

За його словами, окупанти продовжуватимуть обстрілювати Україну, оскільки ще мають певну ракетну можливість для цього. Подоляк каже, що використовуватимуть дрони, які постачає Іран.

"Вони (росіяни) будуть намагатися атакувати крилатими ракетами магістральну розподільчу мережу, щоб роз'єднати єдину енергетичну систему на окремі острови. Щоб у певних областях був профіцит електроенергії, в інших - дефіцит. А там, де профіцит, треба буде скидати цю електроенергію", - пояснив Подоляк.

Крім того, Подоляк звернув увагу, що росіяни б'ють дронами переважно по великих містах, щоб залишити людей без опалення. "Одночасно росіяни можуть до 120-125 ракет пускати. Але це не означає, що всі носії піднялися і всі 120 ракет випустили. Безумовно щось "падає" в самій Росії, особливо в Каспійському регіоні... Такі великі атаки ще можуть бути. А втім, що це буде міняти? Може, буде ще один чи кілька разів аварійне відключення електроенергії", - підсумував він.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...