Нова військова операція Росії: Журналіст розкрив головний план Путіна щодо України, який "застиг" у вичікуванні

Наразі сценарій нової військової операції Росії проти України виключено, тому що ситуація серйозно змінилася в порівнянні з 2014 роком, а Київ підтримує НАТО. У Кремлі очікують, що українська держава ослабне після запуску Північного потоку-2 і виникнення нових внутрішньополітичних проблем. Саме в такий момент Москва може піти в атаку. Про це заявив опозиційний російський журналіст Ігор Яковенко, передають Патріоти України.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що наразі Росія навряд чи зможе реалізувати військові плани щодо Києва. Українська армія за останні роки стала значно сильнішою, а Північноатлантичний альянс надає підтримку державі. Тому подібний варіант розвитку подій найближчим часом виключено.

"У сьогоднішній ситуації напад Росії на Україну виключено. Це пов'язано, безумовно, з тим, що в України зовсім інша армія в порівнянні з 2014 роком. Останні навчання Sea Breeze показали, що Україна, незважаючи на те, що не входить до НАТО – проте НАТО стоїть за Україною. Тому напад Росії наразі виключено", - вважає Яковенко.

Втім, за його словами, російська влада буде вичікувати момент, коли Україна ослабне. У Кремлі сподіваються, що це відбудеться після запуску газопроводу Північний потік-2 і нових внутрішньополітичних баталій в країні. І тоді Москва може скористатися такою ситуацією в своїх цілях.

"Інше питання. Після добудови "Північного потоку-2" Путін сподівається, що Україна ослабне настільки, що не зможе фінансувати свою армію. Плюс до цього він дуже сподівається, що в Україні почнеться якась внутрішня свара, внутрішні проблеми. І тільки в цей момент, коли Україна ослабне, коли вона буде зайнята внутрішніми справами, якісь шанси для нападу на Україну з'являться. Інших варіантів просто не існує", - підкреслив Ігор Яковенко.

Ситуація патова для всіх? Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW

субота, 20 квітень 2024, 7:30

Російські війська посилюють криптомобілізацію напередодні очікуваної наступальної операції влітку 2024 року. Однак їм буде складно швидко створити ефективні резерви на оперативному і стратегічному рівнях через великі втрати на фронті в Україні та у вип...

"Якщо росіяни візьмуть Часів Яр, оборона ускладниться": Названо ключовий фактор для успішного відбиття нового наступу РФ

субота, 20 квітень 2024, 6:30

Якщо вчасно будуть збудовані необхідні фортифікації, війська Росії "рошибуть лоба" і зазнають величезних втрат, намагаючись захопити Часів Яр. Якщо ворогу все ж вдасться "взяти" місто, це ускладнить оборону для України, оскільки воно розташоване на під...