"Новые санкции - обычная формальность": У Росії впевнені, що ніщо не завадить добудувати "Північний потік-2"

Сполучені Штати ввели нові санкції проти російського газопроводу «Північний потік-2», але вони є лише формальністю. Така заява пролунала від заступника директора Фонду національної енергетичної безпеки Росії Олексія Гривача, передають Патріоти України.

Він підкреслив, що ці санкції ніяк не подіють на будівництво газопроводу, і воно буде завершено вже в найближчі два тижні. «Воно буде повністю завершено в найближчу пару тижнів», - заявив фахівець. Крім того, він зазначив, що з боку адміністрації президента США нові санкції були нібито тільки формальністю. Гривач підкреслює, що адміністрація американського лідера змушена кожні три місяці відправляти в Конгрес доповідь про введення обмежень проти учасників цього проекту. В результаті адміністрація вводить обмеження порційно.
Перші санкції були в лютому, потім обмеження ввели в травні, і ось тепер новий пакет санкцій з'явився і в серпні. Нагадаємо, що нові санкції Вашингтона ввіли проти газопроводу 20 серпня, в п'ятницю. У підсумку загальна кількість юридичних і фізичних осіб, які потрапили під обмеження через російський газопровід, зараз досягає 23. Проте в списку немає ні головного оператора проекту Nord Stream 2 AG, ні директора цієї компанії.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...