Нове випробування: У ЗСУ розповіли, чому Росія почала активно бити по заходу України

Ворожі атаки по Україні посилилися. Вночі окупанти знову атакували як прифронтові регіони, так і столицю, і глибокий тил на заході країни. Влучили по Тернополю, спричинивши поранення місцевих мешканців. На думку керівниці пресцентру ОК "Південь" Наталі Гуменюк, це пов’язано із кількома факторами, передають Патріоти України.

Це як єдність європейських країн, яка дратує росіян, так і готовність українців до можливих атак. «Окупанти намагаються тиснути на готовність населення, тиснути через те, що вражаються об’єкти у глибокому тилу. … Вони хочуть показати, що здатні знищити наші ресурси, з якими ми збираємось йти у бій», — зазначила Гуменюк в ефірі Національного телемарафону.

Крім того, ворог намагається розділити увагу сил ППО. Коли у росіян немає переваг в бою, вони намагаються атакувати з повітря, щоб демонструвати силу. За словами спікерки, ворог протягом цієї ночі наростив присутність корабельного угруповання в Чорному морі.

Зараз там перебувають чотири ракетоносії, в тому числі підводний. Загальна кількість ракет «Калібрів», спрямованих на Україну, може бути до 28 одиниць.

До того ж в Криму триває «сезон бавовни». «Там настільки тривожно, що всі маршрути перевантажені. Ті, хто „понаїхали“, продовжують пакуватися і їхати. Дуже суттєво впала в ціні нерухомість. Вони в дуже прискореному темпі намагаються позбутися того, на що нібито мали власність, хоча вона незаконна. Але все ж таки інстинкт грабіжників у них спрацьовує. Навіть їдучи та рятуючи власне життя, все одно помародерити», — розповіла Гуменюк.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...