Нові бази і не тільки: Командувач ВМСУ розповів про розбудову інфраструктури флоту України (відео)

Контрадмірал Олексій Неїжпапа висвітлив низку деталей про будівництва нових баз ВМСУ. Як зазначили у репортажі Телерадіостудії "Бриз", минулого року вдалося здійснити певний прорив щодо розбудови флотської інфраструктури. Так, почалося створення нових військово-морських баз у Бердянську та Очакові, а у порту "Південний" відкрита база для базування дивізіону патрульних катерів типу «Айленд», інформують Патріоти України.

"Ми отримали від Міністерств інфраструктури, екології й водних ресурсів відповідні гідротехнічні споруди для будівництва майбутніх двох військово-морських баз", - повідомив Командувач ВМСУ контрадмірал Олексій Неїжпапа.

"Це першій раз в історії існування ВМСУ, коли нам були передані гідроспоруди й землі біля моря. До цього часу ми мали лише те, що нам залишилося на спадок після розподілу Чорноморського флоту", - додав він.

На сьогодні, вже є оперативно-технічне завдання для будівництва нових баз. Головна буде побудована біля Очакова, а військово-морська база "Схід"» (здебільше для катерів різних типів) в Азовському морі у Бердянську.

Також повідомляється, що у Бердянську вже проведені роботи з розчищення й підготовки території під будівництво. А завдяки кредиту від Великої Британії планується почати й розвиток берегової інфраструктури майбутніх баз. "Була проведена зустріч у Великобританії, на який обговорювалось порядок подальшої роботи, відповідно проектування й подальше будівництво цих баз на Чорному та Азовському морі", - зазначив Олексій Неїжпапа.

Варто додати, що у жовтні минулого року була відкрита ще один новий пункт базування флоту на території порту "Південний". Переданий ВМСУ причал раніше використовувався Центром екології моря для базування його суден, котрі утилізували ще у 2009 році.

"Завдяки наполегливій праці Міністра оборони, Головнокомандувача Збройних сил і навіть втручання самого Президента ми отримали причал в порту "Південний". До цього часу там ніколи військових не було. Це дасть нам можливість розмістити дивізіон патрульних катерів типу "Айленд", які будуть надані США", - розповів Командувач ВМСУ.

Крім цього, цей пункт базування у грудні минулого року отримав перший за роки Незалежності плавучий причал з "морського" бетону ПЖ-61У.

"Це новий плавпричал, який побудований за новими технологіями й він теж буде розміщуватися у порту "Південний" поблизу вже переданого Міністерством екології причалом", - зазначив контрадмірал.

Варто додати, що нещодавно командувач ВМСУ також повідомив, що у цьому році флот планує замовити ще один плавучий причал такого типу виробництва ДП "Херсонський державний завод "Палада".

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:07

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...